top of page

De clientenfolder voor behandeling bij een vrijgevestigde psychotherapeut is hier te downloaden. 

​

WERKWIJZE

Wij werken met volwassenen, individueel of samen met je partner (relatietherapie). Na aanmelding hebben we kort telefonisch contact. Daarin stellen we je enkele vragen om te kunnen bepalen of je bij ons aan het goede adres bent om een intake te starten. Wanneer dat het geval lijkt te zijn, plannen we een kennismakingsgesprek. In 1 tot 3 gesprekken, de intake (oftewel diagnostiek), zullen we samen met jou je belangrijkste problemen in kaart brengen en een beeld vormen van hoe je leven er nu uitziet en wat je anders zou willen. Ook nemen we een vragenlijst (HONOS) af om de zorgvraag typering te kunnen bepalen, wat nodig is in het in 2022 ingevoerde Zorgprestatiemodel. Kijk voor meer informatie hierover bij Kosten. Aan de hand van de intake gesprekken stellen we samen een behandelplan op met daarin de diagnose, het doel van de behandeling en hoe we hieraan zullen werken. Als we ons hier beiden in kunnen vinden, gaat de behandeling van start. Gesprekken duren 45 minuten en vinden meestal wekelijks of tweewekelijks plaats. Regelmatig evalueren we samen met jou om te kijken of we goed op weg zijn. Indien nodig passen we de behandeldoelen aan. We werken met verschillende behandelmethoden afhankelijk van wat er nodig is, en gebruiken elementen uit o.a. Cognitieve Gedrags Therapie, Psychodynamische therapie (zoals Affect Phobia Treatment, Mentalization Based Therapy, Kortdurende Psychodynamsiche Steungevende Psychotherapie), systeemtherapie, Emotionally Focused Therapy, Schematherapie en EMDR. Het is mogelijk om de gesprekken in het Engels te voeren. 

​

VOOR WELKE PROBLEMEN

Psychotherapie is een bewezen effectieve methode voor het behandelen van diverse klachten zoals o.a.:

- angstklachten (piekeren, paniek, dwangmatig gedrag)

- stemmingsklachten (somberheid, wisselende stemmingen)

- relatieproblemen

- persoonlijkheidsproblemen 

- problemen in zelfbeeld

- seksuele problemen

- lichte eetproblemen

- problemen met werk, burn out, perfectionisme, faalangst

- gevoelens van leegte, zinloosheid

​

Voor sommige problemen kun je bij ons niet de best passende hulp krijgen, zoals bij ernstige suicidaliteit, verslaving, of ernstige verwardheid (psychose). In deze en andere situaties waarin we inschatten dat je op een andere plek beter geholpen kan worden, zullen we dit met jou bespreken en je verder adviseren.

​

CRISIS

Onze praktijk is alleen tijdens kantooruren bereikbaar. We hebben geen mogelijkheden voor opvang tijdens acute crisis situaties. 

​

WAT HEB JE NODIG

Je hebt een verwijsbrief van je huisarts nodig om je aan te melden. 

​

Zie voor uitgebreide informatie over onze werkwijze onze Algemene Voorwaarden.

​

​

bottom of page